Čestereg
 Istorijat sela
 Geografski položaj
 O.Š. Petar Kočić
 Sport
 Udruženja
 Foto galerija
 Zanimljivosti
 Forum
 Mesna zajednica
 Crkva
 Kontakt

 

 

Pišem, dakle postojim!
   Stranica je osmišljena kao mesto na kome će svi ljubitelji umetnosti pronaći po nešto za sebe. Ovde ću objavljivati i neke od svojih radova i biće mi drago da čujem vaš komentar. Nadam se da ćete uživati čitajući pesme i priče, barem u pola koliko ja dok ih pišem.

Dajana Grubišić

"U ateljeu mojih sećanja" na Facebook-u!

Jedan je dom

   Ko sam ako nisam ovde? Kuda da hodam ako moja stopala na tlu ne nalaze svoje otiske? Gde sam ako se ne vraćam tamo gde poznajem svaki kutak? Ja sam kao biljka, kao ptica, kao vetar.... Ako me sklonite odavde- sklonili ste biljku, ali joj je koren još u zemlji.

   Na drugoj grudi ona neće znati da cveta. I još, ako me odvedete- odveli ste pticu iz gnezda. Nikad ta ptica neće leteti drugim oblacima, nikad neće naučiti da sleti na druge grane, isto kao što juzni vetar ne svira isto na severu.

   Jednog dana će ptica sama otići iz gnezda, jednog dana kada oseti da je dovoljno hrabra, zrela, da je dovoljno naučila i da sada hoće da vidi novi svet. Samo tada, kada ona sama poželi da drugo gnezdo nazove domom, moćiće da živi bez stare krošnje. Moje je sve ovde, ispod jednog oraha, između veselih žutih zidova.

   Moje je sve ovde jer samo na ovom suncu ja znam da se grejem i samo svetlost ovih zvezda može noću da me vodi. Ako sada odem nestaće me, jedan deo mene će zauvek zaspati....

Tragom drvoreda

Na mom putu revolucije

Zimske čarolije

Ja sam ona što veruje, drago mi je

Konji koji su se trkali sa oblacima
 

Pišite nam

Podržite nas

Važniji telefoni

Drugi o Česteregu

Dobro - Loše

Reč dve o prezentaciji

Preporučujemo

Sajtovi iz okoline

 

 

 

 

 

 
 

 

Copyright: Ljubiša Šujica