Čestereg
 Istorijat sela
 Geografski položaj
 O.Š. Petar Kočić
 Sport
 Udruženja
 Foto galerija
 Zanimljivosti
 Forum
 Mesna zajednica
 Crkva
 Kontakt

 

 

REBINA Agrar i REBINA Grupa na 79. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

   REBINA Agrar i Grupa su kao izlagači na 79. Medjunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu iskoristili priliku da se po prvi put direktno predstave domaćim posetiocima. Tokom trajanja sajma, prema rečima predstavnika  REBINA-e, došlo je do brojnih susreta i kontakata, kako sa privrednicima i poljoprivrednicima, tako i sa predstavnicima javnog sektora i državne administracije iz Beograda, Novog Sada i Republike Srpske.

    Interes za podizanje zasada energetske vrbe je neočekivano velik, tako da suprotno očekivanjima već prva godina poslovanja u Srbiji može lako premašiti sve prognoze. Ne manje važna činjenica je da se REBINA uključila u rad Privredne komore Vojvodine i uzela aktivno učešće u radu Grupacije proizvođača i korisnika obnovljivih izvora energije.

      Aleksandar Fragner, direktor REBINA Agrar doo, kao potpresednik ove grupacije, izjavio je da je motiv učešća REBINA-e u radu grupacije stvaranje podesnijeg poslovnog ambijenta u Srbiji za kompanije koje posluju u oblasti OIE, a cilj - postizanje zakonskog okruženja sličnog državama EU koji kroz subvencije u poljoprivredi stimulišu podizanje energetskih zasada.    

Štand REBINA-e Agrar na 79. poljoprivrednom sajmu

 

      Da podsetimo, REBINA Agrar je pre nekoliko meseci u saradnji sa JKSP Ekos, u Česteregu zasadila prvu oglednu parcelu energetske vrbe Salix Viminalis, i time učinila da Čestereg postane prvo mesto u Srbiji gde je zasađena ova vrsta vrbe.

Energetska vrba u Česteregu

 

Prva srpska Salix Viminalis u Česteregu nakon nicanja

 Pišite nam

Podržite nas

Važniji telefoni

Drugi o Česteregu

Dobro - Loše

Reč dve o prezentaciji

Preporučujemo

Sajtovi iz okoline

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Copyright: Ljubiša Šujica