Čestereg
 Istorijat sela
 Geografski položaj
 O.Š. Petar Kočić
 Sport
 Udruženja
 Foto galerija
 Zanimljivosti
 Forum
 Mesna zajednica
 Crkva
 Kontakt

 

 

KUD "Petar Kočić" Čestereg u proteklih 6 godina

     Čestereg, 14. april 2018. - Mnogo toga se desilo u KUD "Petar Kočić" iz Česterega u proteklih 6 godina od kako je na mesto predsednice 2012. godine izabrana Dijana Ribić.

     Razlog pisanja i objavljivanja ovog teksta je tvrdnja predsednice da ja (Ljubiša Šujica) konstantno izbegavam rad i aktivnosti KUD-a.

     Uz svo poštovanje svih udruženja, aktiva, sportskih i drugih udruženja koja su aktivna u Česteregu, prosto moram na ovaj način da se oglasim i pokažem kroz kratku retrospektivu da ova priča o mom izbegavanju KUD-a "Petar Kočić" nije tačna. Oni koji redovno prate sajt sela, stranicu na Facebook-u i kanal na Youtube-u znaju o čemu pričam, a za sve one koji se slabo sećaju prethodnih godina, ova stranica će ih podsetiti kako je to izgledalo u proteklom periodu.

     "Izbegavanje" KUD-a je započelo vešću da je Dijana Ribić izabrana za predsednicu KUD "Petar Kočić" 3. marta 2012. godina i ta vest je objavljena na sajtu ovde. Odmah nakon dve nedelje usledila je i prva proba i ta vest je objavljena na sajtu ovde. Iste godine je objavljeno da je KUD "Petar Kočić" nastupio u okviru obeležavanja Dana MZ Čestereg. Te godine zbog zdravstvenih razloga nisam napravio ni jedan video zapis.

      Sledeće godine (2013.) u okviru obeležavanja Dana MZ Čestereg, fotografije nastupa su objavljene ovde, a tu je bio i video snimak:

 

     Te godine najmlađi članovi KUD-a su dočekali Vladiku banatskog Nikanora i učestvovali u hramovnoj slavi, ta vest je objavljena ovde.

     Sledeće godine, nastup KUD-a je takođe detaljno propraćen (fotografije/video)

 

     2015. godine nastup na obeležavanju dana Mesne zajednice je takođe zabeležen fotografijama i video snimkom koje možete pogledati na ovoj stranici.

     Iste godine obeleženo je 70 godina od doseljenja u Čestereg u dvorištu OŠ "Petar Kočić" gde su učenici u različitim tačkama i nastupima nosili nošnje KUD-a "Petar Kočić", vest je objavljena ovde.

     2016. godine KUD "Petar Kočić" nije nastupao na obeležavanju Dana MZ Čestereg tako da ne postoji video zapis, ali zato jeste 2017. godine kada je drugog dana održano "Veče folklora" i ta vest je objavljena na sajtu ovde.

    Najnovija vest da je Dijana Ribić ponovo izabrana za predsednicu KUD "Petar Kočić" objavljena je 3. aprila 2018. na FB stranici cestereg.rs.

     Problem je nastao jer nisam snimao nastup KUD-a na prvoj i drugoj štraparijadi koja se održava svake godine u aprilu u Česteregu. Oni koji su bili na štraparijadi znaju da program štraparijade traje gotovo ceo dan i da ni jedna kamera ne može da radi ceo dan. Prioritet je bila štraparijada, a sve ostalo koliko se stigne. Sticajem okolnosti, nastup KUD-a na obe štraparijade nije snimljen i zbog toga sam prozvan!

     Imao je KUD "Petar Kočić" još mnogo nastupa tokom ovih godina, ali su sve te slike završile na privatnim profilima, čak nisu objavljivane ni na stranici KUD-a na Facebook-u. Nekoliko puta sam pitao da se "otključaju" da ih objavim u grupi Čestereg, ali nikad nisam dobio odgovor.

     Dijana, apsolutno podržavam rad KUD-a "Petar Kočić", što se iz priloženog i vidi, i uvek ću podržavati. Na kraju, potrebno je malo više ažurnosti, ali i razumevanja, sa tvoje strane oko aktivnosti KUD-a i mojih mogućnosti u određenim situacijama.

     Sve ove vesti su objavljene na tri sajta, www.cestereg.rs, Facebook stranicama cestereg.rs i grupi Čestereg kao i na Youtube-u. Nekoliko vesti koje su objavljene samo na Facebook stranici cestereg.rs nisam uspeo da pronađem.

 

 Pišite nam

Podržite nas

Važniji telefoni

Drugi o Česteregu

Dobro - Loše

Reč dve o prezentaciji

Preporučujemo

Sajtovi iz okoline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Ljubiša Šujica