Čestereg
 Istorijat sela
 Geografski položaj
 O.Š. Petar Kočić
 Sport
 Udruženja
 Foto galerija
 Zanimljivosti
 Forum
 Mesna zajednica
 Crkva
 Kontakt

 

 

Obeležavanje dana Mesne zajednice Čestereg

    Čestereg, 25. jul 2015. - Ove godine, obeležavanje dana Mesne zajednice održano je 24., 25. i 26. jula. Program se odvijao na bini na rukometnom terenu, gde su prvog dana nastupali KUD "Petar Kočić" iz Česterega, UG "Karađorđevačka Prela" iz Banatskog Karađorđeva i  vicešampion sveta u harmonici za 2013. godinu Radovan Ivanović.

Galerija slika

 

     Drugog dana (25. jul), porogram je započet prvom slikarskom kolonijom u parku. Učestvovalo je 11 slikara i jedan vajar. Učesnici slikarske kolonije u Česteregu su: Dalila Avram (Torak), Nada Bogaroški (Aleksandrovo), Edita Zerebelji Tenji (Novi Bečej), Danijela Šuput (Žitište), Braco Azarić (Novi Kozarci), Rade Novaković, Nandor Mičik i Marko Cvetičanin (Kikinda), Emil Čorba (Torda), Božidar Borombožin, Boški Ivić (vajar) i Vladimir Nikolić (Zrenjanin). Kolonija je održana u saradnji sa Kulturno prosvetnom zajednicom Žitište i Mesnom zajednicom Čestereg.

Galerija slika

 

     Nakon slikarske Kolonije, sredinom dana započeto je V Svetsko prvenstvo u kuvanju Bosanskog lonca. Učestvovalo je 14 ekipa iz Česterega i okruženja, a pobednik V Svetskog prvenstva u kuvanju Bosanskog lonca za 2015. godinu je ekipa Zemljoradničke zadruge iz Česterega. Pored Bosanskog lonca, učesnici su pekli roštilj, kuvali kukuruze i dobro se družili.

Galerija slika

 

     Trećeg dana (26. jula) na jezeru ribolovačkog udruženja "Karaš" održano je takmičenje u pecanju za najmlađe.

Galerija slika

 

 Pišite nam

Podržite nas

Važniji telefoni

Drugi o Česteregu

Dobro - Loše

Reč dve o prezentaciji

Preporučujemo

Sajtovi iz okoline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Ljubiša Šujica