Čestereg  45˚ 33' 47,70'' N     20˚ 31' 54,50'' E   

    

     Naslovna

     Istorijat sela

     Geografski položaj

     O.Š. Petar Kočić

     Sport

     Udruženja

     Foto galerija

     Zanimljivosti

Munja udarila u šupu!

    05.05.2008 Dok su u kući domaćina Maletić Drage iz Česterega trajale pripreme za krsnu slavu Đurđevdan, kiša je polako padala a u daljini se čula grmljavina. Pripreme su tekle po planu i niko od ukućana i komšija koje su se tu zadesile nije slutio šta će se desiti narednih minuta. Činilo se da oluja polako prolazi jer se grmljavina čula sve slabije, a onda, iznenada se prolomio strahovit prasak praćen jakim svetlosnim bleskom.

   Oni koji su se zadesili u dvorištu bili su svedoci strahovite detonacije od koje je zvonilo u ušima. Ukućani takođe nisu bili pošteđeni, jer su se pored jakog praska mogle videti varnice iz gotovo svih utičnica praćene karakterističnim zvukom!

   Epilog ovog događaja je gomila pokvarenih kućnih uređaja u prečniku od gotovo sto metara od centra udara. Svi telefoni, televizori, modemi, bojleri, antene i ostali uređaji koji nisu bili isključeni sa električne mreže ostali su nemi nakon udara munje!

   Tek nakon nekoliko dana Drago je pronašao i mesto udara munje. Na njegovo zaprepaštenje, desilo se to na samo desetak metara od njega i ostalih koji su bili u dvorištu. Munja je udarila u betonski stub šupe pune sena i slame. Pravo je čudo kako nije izazvala požar!

   Slike koje smo napravili pokazuju kolika je jačina udara bila. Zaista neverovatno!!!

 

Slike munja

 

Pišite nam na

cestereg@yahoo.com


Prognoza vremena iz prve ruke!!!

www.hidmet.sr.gov.yu

 
 
 

 

 
Cell Phones
Las Vegas Nevada Real Estate

C o p y r i g h t :  Č e s t e r e g  2 0 0 8