Čestereg
 Istorijat sela
 Geografski položaj
 O.Š. Petar Kočić
 Sport
 Udruženja
 Foto galerija
 Zanimljivosti
 Forum
 Mesna zajednica
 Crkva
 Kontakt

 

 

Snežno nevreme u Česteregu - 08.12.2012.

     Posle malo više od deset meseci i februarskog snežnog nevremena, Čestereg je u subotu i nedelju pogodila prava snežna mećava. Jak sneg padao je neprekidno više od 24 sata, praćen umerenim i jakim vetrom koji je pravio dodatne probleme stanovnicima Česterega. Krenimo redom ...

     Slab sneg počeo je da pada u subotu ujutro (08.12.2012.), kako je vreme prolazilo, tako su padavine postajale sve jače. Već oko 10 časova sve je bilo belo ...

Magistralni put M7 oko 10 časova

Centar Česterega oko 10 časova

     Ceo dan sneg je padao umerenim na momente jakim intezitetom. Uveče oko 18 časova ga je bilo skoro 30cm i sve do tada se može reći da je to bila prava zimska idila.

 

     Međutim, kasnije kreće da pada jak sneg praćen pojačanim vetrom koji počinje da pravi smetove. Dodatan problem je pravio nestanak električne energije. Od 11 pa sve do 17 časova nije bilo struje, a i nakon 17h struje je nestajalo u intervalima. Oko 20 časova kamion "Vojvodina Puta" nekoliko puta prolazi bez čišćenja ili bacanja rizle. Tada nastaju problemi sa saobraćajem i u noći između subote i nedelje, magistralni put M7, na delu između Banatskog Dvora i Česterega biva zavejan. Upravo tu se rodila devojčica o kojoj su mediji pisali ovih dana.


     Nedeljno jutro otkriva koliko je zaista palo snega tokom noći. Sneg je i dalje padao jakim intezitetom, a meštane Česterega dočekali su smetovi na sve strane, neki visoki i metar i po. Kako je dan odmicao, meštani su očistili delove ispred svojih kuća, kako bi uopšte mogli da izađu iz svojih kuća.

     U organizaciji MZ Čestereg, RK Napredak i FK Napredak, očišćeni su prilazi svim objektima od vitalnog značaja, a kao i prošle godine, zemljoradnička zadruga "Mladenova Krajina" je očistila sporedne puteve u selu. U međuvremenu i snabdevanje električnom energijom je normalizovano.

    

     Nakon kratke pauze (10.12.2012.), 11. decembra počinje ponovo da pada sneg, ali daleko slabijeg inteziteta od onog u subotu i nedelju.

     Evo kako je izgledao Čestereg oko 15 časova (11.12.2012.).

 

 Pišite nam

Podržite nas

Važniji telefoni

Drugi o Česteregu

Dobro - Loše

Reč dve o prezentaciji

Preporučujemo

Sajtovi iz okoline

 

 

 

 

 

 
 

 

Copyright: Ljubiša Šujica