Čestereg
 Istorijat sela
 Geografski položaj
 O.Š. Petar Kočić
 Sport
 Udruženja
 Foto galerija
 Zanimljivosti
 Forum
 Mesna zajednica
 Crkva
 Kontakt

 

 

Potpisan ugovor za revitalizaciju i rekultivaciju jezera

     Čestereg, 17. oktobra 2013. - Komisija Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine, obišla je  4. oktobra 2013. godine Mesnu zajednicu Čestereg, lokalitet: katastarska parcela 1111 u K.O. Čestereg.

     Razlog posete je bio obilazak jezera kod silosa predviđenog za rekultivaciju i revitalizaciju, utvrđivanje činjeničnog stanja i sačinjavanje izveštaja.

    MZ Čestereg je konkurisala 2012. godine za bespovratna sredstva za rekultivaciju i revitalizaciju napuštenog kopa u okviru sprečavanja i otklanjanja štetnih posledica nastalih eksploatacijom mineralnih sirovina, koje dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine. Projekat rekultivacije zemljišta na parceli 111 u K.O. Čestereg ima za cilj sanaciju degradiranog prostora i formiranje ribnjaka.

     U Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku i mineralne sirovine u Novom Sadu,  14. oktobra 2013. potpisan je Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava u iznosu od 4.000.000,00 dinara. Ugovor ispred MZ Čestereg potpisao je zamenik predsednika Mesne zajednice Čestereg Zoran Dukić.

    

 

 Pišite nam

Podržite nas

Važniji telefoni

Drugi o Česteregu

Dobro - Loše

Reč dve o prezentaciji

Preporučujemo

Sajtovi iz okoline

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Copyright: Ljubiša Šujica