Čestereg
 Istorijat sela
 Geografski položaj
 O.Š. Petar Kočić
 Sport
 Udruženja
 Foto galerija
 Zanimljivosti
 Forum
 Mesna zajednica
 Crkva
 Kontakt

 

 

Tematska nastava "Srbija i okolne zemlje u srednjem veku" u OŠ "Petar Kočić"

Čestereg, 2. mart 2017. - "Пета је година како се у нашој школи организује и изводи пројектна настава која подразумева тематску обраду временских периода.

Почели смо од праисторије и ове године смо стигли до теме "Србија и околне земље у средњем веку".Тема је сагледана и обрађена на разноврсне начине кроз предметну и разредну наставу и уз учешће свих актера школског живота:ученика,наставника и родитеља.Веома занимљива и садржајна недеља крунисана је сценским приказом епске песме "Урош и Мрњавчевићи".

За драматизацију песме,израду сјајних костима и сценографије,поделу улога и рад са више од шездесеторо ученика на припреми и извођењу овог својеврсног часа,заслужни су наставница ликовне културе,Јелена Гојсовић и Иван Краљ ,школски психолог.

Више од месец дана трајале су припреме и пробе током којих су ученици на практичан и непосредан начин учили о уметности,књижевности и историји Срба у доба Немањића.

Велику помоћ су пружили и родитељи Јелена и Бојан Савић који су сашили костиме за нашу "властелу" и Љубиша Шујица који је израдио и на дар нам донео грб династије Немањић.

У четвртак,2.03.,организован је јавни час за родитеље.Деца су блистала на сцени , а огроман рад и труд се исплатио!Ово је било премијерно извођење,а планирамо да организујемо још неколико.

Браво за све-за ученике који су сјајно одиграли своје улоге,за осмаке Миливоја Зорића и Богдана Гојића који су са психологом и мајстором Зораном вредно радили на изради сценографије,за родитеље који су помогли и подржали нас и велико БРАВО за Јелену и Ивана!!!"

    

 

Foto galerija

 

 

 Pišite nam

Podržite nas

Važniji telefoni

Drugi o Česteregu

Dobro - Loše

Reč dve o prezentaciji

Preporučujemo

Sajtovi iz okoline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Ljubiša Šujica